Site icon Hayat Production

Kćerka popularnog Tife ne želi da karijeru gradi preko njegove slave

Sara Vojičić, kćerka popularnog i poznatog pjevača Mladena Vojičića Tife, ne smatra se dijelom domaće estrade. Tife

Nikada nisam uživala taj neki status djeteta estradne zvijezde kao što je često slučaj. Moja porodica i ja smo se uvijek sklanjali od senzacionalizma, od velikih naslova, što meni savršeno odgovara. Kada je u pitanju naša estrada, ne smatram se dijelom nje jer sam krenula u jednom sasvim drugačijem pravcu. U principu ne preferiram domaću popularnu muziku i nisam fan aktuelnih regionalnih muzičkih trendova. Dio sam neke malo kulturnije scene koja uključuje muzičko – scenske i pozorišne projekte. Također, veoma brzo izdajem album sa svojim bendom “Dolia” koji će biti dostupan za region, ali je prvenstveno namijenjen za strano tržište, s obzirom na to da se radi o metalu i materijalu na engleskom jeziku. Nisam nikakva zvijezda jer sam tek na početku svoje karijere, daleko od očiju javnosti koja prati neke drugačije trendove – priča nam Sara.

Šta znači to da si dio kulturnije scene?

Kako si sebe uspjela da zaštitiš od svega toga negativnog što je većim dijelom vezano za estradu?

Spomenula si album. O čemu se radi?

Da li je Tifa imao priliku da presluša pjesme? Tife

Zbog čega si odlučila da kreneš težim putem, a ne lakšim i da iskoristiš ime svoga oca?

Obzirom da, kako si rekla snimate nekomercijalnu, nepopularnu muziku na ovim prostorima, postavlja se pitanje, ko vas finansira?

Kada bi uvidjela nakon nekoliko godina da ta muzika koju svirate, pjevaš, nema mnogo koristi, da li bi se odlučila za komercijalu?

Kakav je Tifa kao otac?

On je moj najbolji prijatelj, kao i moja mama. Jako je emotivan, dobar, neiskvaren i to ga je mnogo koštalo u životu i karijeri. Kao otac mi uvijek daje dobre i konstruktivne savjete, jednostavno je najbolji tata na svijetu. Imala sam dosta ljudi oko sebe koji su mi bili jako bliski, a nisu ni znali ko mi je otac. Nisam se nikada osjećala drugačije od ostalih.  Mama i tata su me naučili da vrednujem samo dobre i lijepe stvari u životu, tako da sam izrasla u jednu sasvim srećnu osobu, piše Ekspanzija.com.

Exit mobile version