Site icon Hayat Production

Erna Džeba dio je Hayat Produkcije od samog početka

Erna Džeba, folk je pjevačica nove generacije. Zanimljiva anegdota veže se za njene početke karijere.

Dio djetinjstva provela je u Njemačkoj gdje ej voljela da sluša zabavnu i rock and roll muziku, preferirajući Whitney Huston, Anastasie i Madonnu. Bila je uvjerena da će to biti zvijezde iz svijeta muzike koje će formirati njen muzički put.

Međutim, neočekivano je, nakon dolaska u Mostar, zavoljela izvornu narodnu pjesmu, sevdah i folk muziku. Počela je da bilježi odlične nastupe i velike nagrade na nacionalnim takmičenjima.

Napravila je veliki korak u svojoj karijeri i snimila svoj album prvijenac. Za svoju matičnu kuću izabrala je Hayat Produkciju.

Hayat Produkcija je po meni kuća s najboljim uslovima što se naših prostora tiče. Nije bilo dileme u tom odabiru u vrijeme izbacivanja mog albuma prvijenca. Nakon toga, saradnja je nastavljena, jer sam bila prezadovoljna ishodom. Cijeli Hayatov tim je skup profesionalaca, moja muzika, a i sama ja ispoštovani smo do kraja za svaki detalj. Uvijek su moja medijska, raspoloživa pozadina, a ja se trudim balansirati svoj napredak s njihovim konstantnim i sve boljim uslovima – jedne prilike izjavila je Erna.

Sa albuma „Živote idiote“, iz 2006. godine, izdvojili su se hitovi poput „Malo fali da poludim“ i „Živote idiote“. Hitovi se slušaju i dan danas, te su sačuvani od zaborava!

Nadamo se da će nas Erna uskoro obradovati svojim dolaskom.

Exit mobile version