Site icon Hayat Production

HP Cover: nastavljamo sa obradama uz vrhunske muzičare

Zbog prebrzog načina života, zaboravljamo koliku važnost ima slušanje muzike. Digitalni svijet je počeo sa svojim nametanjem kao dominantno mjesto, na kojem izvođači moraju biti prisutni. Iako publika uživa u muzici uživo, novi trendovi u pristupu muzičkim sadržajima navode konzumente da zaboravljaju kako zvuči muzika koja nije sterilna. Ekipa Hayat Produkcije je zbog toga pokrenula projekat HP Live u kojem se fokus stavlja na originalan glas, muzičke instrumente i one elemente koji čine jednu svirku uživo.

Ovaj projekat je od trostrukog značaja. Prvo, publika će imati priliku slušati pjesme u kojima smo fokus stavili na sve originalne elemente koji učestvuju u kreiranju muzike uživo. Drugo, ovim projektom vraćamo značaj muzičarima koji su se vremenom počeli neopravdno zanemarivati. Treće, ovim projektom pokazujemo izvanredne mogućnosti muzičkog studija Hayat Productiona. – izjavio je Arel Češljar, izvršni producent Hayat Productiona.

Ovu ideju već smo realizovali. U novom projektu muzičke produkcije prvi gost bio je Šerif Konjevič sa svojom izvedbom “U daleki grad”. Ovakav vid pristupa muzici izazvao je odlične reakcije kod publike i zadržao cover na prvom mjestu po broju slušanja mjesecima.

Nakon odlično odrađenog prvog projekta, ekipa Hayat Produkcije postavila je ljestvicu dosta visoko. Sljedeći gost koji će raditi na obradi pjesme jeste bh. pjevač Kemal Hasić i pjesma “Ovo malo duše”. Projekat će biti realizovan uskoro, a do tada uživajte u izvedbi Šerifa Konjevića.

Exit mobile version