Menu

U PRODAJI: "The best of Miligram"

U PRODAJI: "The best of Miligram"

Ovaj beogradski bend je osnovan 2004. godine na incijativu Aleksandra Milića – Milija koji je zajedno sa ostalim članovima grupe vrlo brzo došao do velikog broja fanova na području cijelog Balkana. Specifičnost njihovog muzičkog izražaja jeste obavijenost širokim melodijama te isprepletenost različitih žanrova - rocka, balkanskih ritmova i R&B elemenata.

"Miligram 1" doživio je vrtoglav uspjeh i prodat je u nevjerovatnih 300.000 primjeraka. Na albumu je sarađivao, Alen Ademović, najpoznatiji kao bubnjar i vokalni solista Bregovićevog sastava, "Orkestar za svadbe i sahrane". Nakon saradnje na "Miligramu 1", Alen napušta Bregovića i postaje glavni pjevač "Miligrama". 
Na prvom albumu gostovali su neki od najvećih muzičara sa ovih prostora kao što su Željko Joksimović, Jelena Rozga i Severina, a tri godine kasnije idejni tvorac projekta objavio je novi album „Miligram 2”. 


Ponovo su obradovali svoje fanove sa 12 novih pjesama, a sve numere otpjevao je Alen Ademović. Album “Miligram2” pokazao se kao svojevrsna kombinacija komunikacije i muzike. Baš kao i na prvom albumu pojavili su se mnogi poznati izvođači iz naše zemlje i regiona, kao što su Ivana Peters (pjevačica rok grupe “Negativ”, hrvatski pjevač Đulijano, kao i mnogi drugi. 
Spoj etno-balkanskog zvuka sa tvrdim rokerskim rifovima neobičan je muzički pravac sa kojim Miligram postiže nevjerovatan uspjeh. 
Svaka pjesma je nastala u trenutku iskrene emocije koju je publika prepoznala i što je jos važnije prihvatila sa velikim oduševljenjem. 


Na "The Best Of Miligram" u izdanju HAYAT PRODUCTION se nalazi 5 pjesama sa albuma Miligram1, kao i pjesma kao br.11. "Ih lele" u izvođenju Alena Ademovića na romskom jeziku, a ostalih 5 pjesama  su pjesme sa Miligram2 CD-a.

Za Aleksandra Milića Milija uspjeh i odobravanje MILIGRAMA i svih pjesama od strane publike znači samo jedna stvar, ta ista publika mu daje snagu da nastavi da stvara nove pjesme, da u tome bude još bolji i da još više ulaže sebe u svakom novom projektu . 

Jedan od zanimljivih komentara na Miligramovoj zvaničnoj facebook stranici, najbolje je opisao ove momke: 

"Miligram je nešto što ljudi čekaju zadnjih 20, a možda i više godina. Sve što je bilo dobro od muzike na balkanu i šire vi ste uklopili na savršen način."

Zapravo, Miligram je sve svoje pjesme publici odlično dozirao, miligram po miligram i vec svi su zaraženi i "navučeni", naravno u pozitivnom smislu. 
Za kraj toplo Vam preporučujemo Best of Miligram, odlična muzika koja poziva na ples u ovo praznično vrijeme, a i dobra za zagrijavanje u ove hladne zimske dane. 

Miligram čine Aleksandar Milić MIli, osnivač, kompozitor gitare i vokal, Alen Ademović, vokal, Slobodan Vasić, bas gitara, Mića Kovačević, bubnjevi 
Srećko Mitrović, klavijature i Neša Bojković, električna gitara.


Na albumu The Best of Miligram nalazi se 11 pjesama:
Kruška, Libero, 21. vek, Zato kradem, Lola, Beograd noću, Sviraj brate, Lege Lege, Samo luda, Ništa, Ih lele

HAYAT PRODUCTION

Pažljivim odabirom vlastitog kataloga, kako domaćih tako i izvođača iz susjednih država, Hayat Production se etablirao kao izdavačka kuća pod čijim su se okriljem našle velike zvijezde bosansko-hercegovačke scene.

TOP LISTA - ZABAVNA

1. Armin Muzaferija - Voljenom odlaze voljeni
2. Jasna i Sergej - Da si tu
5. Igor Vukojević - Bura
6. Činčila Band - Marš na Mars
7. Indira Forza - Nisam spavala
8. Neskoh - Zbog tebe
9. Bukowskee - Amman
10. Enes Ukić - Vjenčani dar

TOP LISTA - NARODNA

1. Haris Dž. - Još sam neko tvoj
2. Kemo Hasić - Moje je tvoje sve
3. Šaćir Ameti - Dobra duša
4. Adnan Jakupović- Pješke
5. Jasmin Burek - Kad kažu ljubav
6. Picardia Band - Usne od borovnica
7. Zijo Kasumović - Zagrli me
8. Mikica - Ostavljena kraljica
9. Amra Halebić - Za sve kasno je
10. Alen Osmanović - Dragulji

TOP VIDEO

1. Armin Muzaferija - Samo ti
2. Zona iskljuchenja - Zauvijek mlad
3. Dženan Jahić - Miramar
4. Deni - Godine prolaze
5. Jasmin Burek -Nista više nije isto
6. Enes Begović - Oprosti srećo
7. Dijana ft. DJ Gurumix-Nemoj da se tripuješ
8. Šaćir Ameti - Znam te znam
9. Mensur Salkić - Šutim
10. Adis Škaljo - Pa šta