Menu
Hasan Kamenjaković

Hasan Kamenjaković

URL web stranice:

dRUMELODY nastupa na Ultra Europe 2019

Na sedmom muzičkom festival Ultra Europe 2019 nastupa dRUMELODY

Muzički festival Ultra Europe 2019 objavio je najveći lineup koji obećava nezaboravan doživljaj za sve fanove širom svijeta. U okviru programa festivala, koji će se održati od petka 12.07. do nedjelje 14.07.2019. na stadionu Poljud u Splitu, među najvećim svjetskim zvijezdama elektronske muzičke scene, nastupa i dRUMELODY.

dRUMELODY svoj nastup priprema sa futurističnim konceptom, koji će biti podržan najboljim produkcijom svjetskih standarda najvećeg muzičkog ljetnog spektakla. Na Ultra Europe 2019 se očekuje više od 150.000 posjetitelja iz 140 zemalja svijeta. Sprema se impresivna pozornica duga 75 metara sa više pd 1000 rasvjetnih tijela i 900 m2 LED ekrana, a kako bi sve funcioniralo prema najvišim standardima brine se više od 2000 ljudi uključenih u organizaciju.

 

Drago mi je da su organizatori Ultra Eurpe uvrstili dRUMELODY u ovogodišnji lineup, među grupu najvećih zvijezda današnjice ali i izvođača elektronske muzike. To govori o kvalitetu toga što autorski stvaram, jer je riječ o događaju koji svake godine otvara svjetsku festivalsku sezonu i koji postavlja i najavljuje nove muzičke trendove. Čast mi je biti dio programa, očekuje nas tri dana vrhunskog muzičkog i vizualnog spektakla na čak osam pozornica.” izjavio je Berin Tuzlić, autor dRUMELODY.

Snake, Eric Prydz, Galantis, Hardwell, Marco Carola, Marshmello, Steve Angello i The Chainsmokers, a na ekskluzivnom partyju ULTRA Beach na Hvaru nastupaju Feddea Le Granda, Nickyja Romera, Olivera Heldensa, Jonasa Bluea te DJ-a San Hola. Bit će ovo najskuplji i najveći lineup do sad, a organizatori najavljuju još bolju produkciju koja će oduševiti sve obožavatelje elektronske muzike. Preostaje zagrijavanje i podsjećanje na najbolje trenutke i atmosferu prošlogodišnjeg slavljeničkog izdanja putem službenog aftermovieja festivala Ultra Europe, koji trenutno broji više od 1.150.000 pogleda.

Hor Hamza upotpunio bajramske svečanosti u dijaspori i BiH

U proteklom periodu Hor Hamza iz Sarajeva je nakon velikog uspjeha singla “Iskreno” zabilježio neke značajne nastupe u BiH a I u dijaspori. Prvi dan ramazanskog bajrama, u utorak, 04.06.2019. hor je održao spektakularn bajramski koncert na gradskom trgu u Bihaću.

 

U prisustvu bihaćkog muftije hafiza Mehmed-ef. Kudića, glavnog imama Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehića i gradonačelnika grada Bihaća g. Šuhret Fazlić koji su iskazali veliko zadovoljstvo što je ovaj koncert izazvao veliko interesovanje i što je obogatio bajramske dane i izazvao dodatne bajramske radosti najviše kod naših najmlađih. Publika je uživala u njihovim izvedbama, te se uključivala sve vrijeme u izvedbe.

Kulminacija i prava euforija je nastala kada su krenuli izvoditi pjesmu "Ramazan" i kada su sva djeca koja su željela, a bilo ih je preko stotinu, na bini zajedno sa izvođačima učili ovu veoma popularnu i dobro znanu pjesmu. Po okončanju koncerta publika je ostala više od pola sata nepomična na svojim mjestima razmjenjući utiske i dijeleći lijepe emocije te fotografišući se sa članovima hora. Zajednički komentar na ovaj događaj je bio: Dugo će se pamtiti i prepričavati atmosfera sa ovog bajrama.

Drugi dan ramazanskog bajrama, hor je nastupio u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo u prisustvu brojnih predstavnika političkog, javnog i kulturnog života naše države, te porodica, saboraca i prijatelja na akademiji u znak sjećanja na lik i djelo dvojice novogradskih ratnih velikana, heroja oslobodilačkog rata, brigadnih generala i zlatnih ljiljana Safeta Zajku i Safeta Hadžića.

Treći dan ramazanskog bajrama Općina Novi Grad Sarajevo upriličila je u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ veliki koncert ilahija i kasida te duhovnih pjesama, ma kojem su nastupili Armin Muzaferija, Hafiz Aziz Alili te Hor Hamza.

Nekadašnji hor “Hazreti Hamza”, danas hor “Hamza” za općinu Novi Grad vežu posebne emocije, s obzirom da je hor nastao ratne 1993. godine na Alipašinom polju, dakle upravo, u ovoj općini. “Svaki put kada nastupimo pred našom publikom, zaključimo da duhovna muzika ne poznaje vrata i da ulazi u duše i srca bez kucanja i najave.

Drago mi je što je i sunce danas sarađivalo sa nama, nakon mjesec dana neprekidne kiše”, kazao je Hadžifejzović u svom obraćanju. Hor je ovu mini bajramsku turneju zaključio u austrijskom gradu Salzburgu na bajramskoj svečanosti u organizaciji Mosaik udruženja koje spaja sve muslimane Austrije.

Pred etnički izmješanom publikom hor je pjevao ilahije na bosanskom, turskom i arapskom jeziku. U narednom period hor planira do Kurban Bajrama izbaciti novi single koji će nadaju se nanovo biti iznenađenje i izazvati pozitivne reakcije kao što je to uradila pjesma “Iskreno”.

Ruža Efendić obradovala publiku novom pjesmom

Nakon ogromnog uspjeha pjesme „Ruža i trn“, jedna od naših omiljenih bh. pjevačica je objavila novi singl pod nazivom „Predugo sam volela“. Muziku i tekst sa ovu pjesmu je radio Peđa Medenica, aranžman Endži Mavrić, a D. Šljivić je zaslušan za videospot koji prati Ružinu novu pjesmu. Kao i uvijek, iza svakog Ružinog projekta stoji Hayat Production, njega dugogodišnja izdavačka kuća.

„Čekala sam pravi trenutak da bih objavila novu pjesmu na koju sam jako ponosna. Budući da u kontinuitetu objavljujem pjesme, najprije je bilo neophodno da odvojim malo vremena za pjesmu „Ruža i trn“ koju sam objavila početkom godine. Svakoj pjesmi treba dati prostora da se razvija, a sada je došlo vrijeme za pjesmu „Predugo sam volela“. Zaista sam uživala snimajući ovu pjesmu i nadam se da će publika to prepoznati i osjetiti emociju koju sam nastojala prenijeti.“ – izjavila je Ruža Efendić povodom premijere njene nove pjesme.

Poslušajte novu pjesmu!

Novi spot dRUMELODYja snimljen u pustinji UAE

Novi spot dRUMELODYja snimljen u pustinji UAE

Drumelody je objavio novu pjesmu pod nazivom “Blood! Produkcija pjesme je plod slobode zvučnih istraživanja u kojoj su korišteni sintetički vokali. Vizualno spot prati svjetske tendove i predstavlja kreativno osvježenje. Za autorski tim pustinja je bila puno više inspirativna od sjaja i blještavila Dubaija.

“Bilo je zanimljivo raditi sa internacionalnim timom, svako unese dio svoje osobnosti, kreativosti, kao autor pjesme koji razumije i cijeni druge autore, dao sam punu slobodu redatelju, direktoru fotografije i glumici da snime spot onako kako oni žele i misle da treba i da se kreativno izraze. Zadovljan sam finalnim spotom, drugačiji je, možda neočekivanog stila, namjenjen je svjetskom tržištu i nestrpljiv sam da vidim kakve će biti kritike publike,” izjavio je Berin Tuzlić.

Priključi se za RSS feed

TOP LISTA - ZABAVNA

1. Armin Muzaferija - Voljenom odlaze voljeni
2. Goran Karan - Jednom dnevno
5. The Babe Barbarella - Znam
6. Činčila Band - Marš na Mars
7. Indira Forza - Nisam spavala
8. Leo & Izabela Martinović - Samo ne brini za mene
9. Bukowskee - Amman
10. Enes Ukić - Vjenčani dar

TOP LISTA - NARODNA

1. Semir Ceric Koke - Sve i sad
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Kemal Hasić - Tebi malo je
4. Ruža Efendić- Ruža i trn
5. Denial Ahmetović - Suze za oproštaj
6. Adnan Jakupović- Pješke
7. Sladja - Da ne čuje zlo
8. Haris Džinović - Još sam neko tvoj
9. Šaćir Ameti - Dobra duša
10. Haris Sefer- Dragana

TOP VIDEO

1. dRUMELODY - You and Me
2. Armin Šaković - Dobra strano mog života
3. Denial Ahmetović - Suze za oproštaj
4. Zejd Šoto - Slovo o ljubavi
5. Jasna Gospić -Iluzija
6. Grupa autora - Jednaki
7. Zejd Šoto - Slovo o ljubavi
8. Lapsus Band - Oči boje čokolade
9. Miligram - Proćerdano 
10. Severina - Kuma