Menu

Lejla Jusić: Evo srcu mom radosti

Lejla Jusić: Evo srcu mom radosti

Lejla Jusić je bosanskohercegovačka operska pjevačica, sopranistica i vanredni profesor na predmetu glas na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Osim muzičkih uspjeha, treba istaći i to da je radila kao muzički saradnik na mnogobrojnim predstavama Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Poznata je po izvedbi tradicionalnih bosanskih pjesama, sevdalinki, a također odlična je interpretatorka turske umjetničke muzike, te već deset godina uspješno gradi karijeru u Turskoj. Lejla je jedna od onih kreativki koje je prepoznala i struka i publika.

Upravo zbog toga Hayat production s ponosom je potpisala ugovor s njom za album odabranih pjesama pod nazivom "Evo srcu mom radosti" Svojom kreativnom energijom, koristeći iznimni vokalni kvalitet iskazala je svoj specifičan stil izvedbi sevdalinke upravo na ovom albumu koji je ujedno spoj 10 odabranih, najljepših bosanskohercegovačkih pjesama.

Sadržaj albuma: EVO SRCU MOM RADOSTI
1. Karanfile, cvijeće moje, 2. Snijeg pade na behar na voće, 3. Otkako je Banja Luka postala, 4. Kiša bi pala, 5. Evo srcu mome radosti, 6. Sejdefu majka buđaše, 7. Što te nema, 8. Kraj potoka bistre vode, 9. Kraj tanana šadrvana, 10. Il' je vedro, il' oblačno

Možemo slobodno reći da je u interpretaciji ovih sevdalinki Lejla još jednom pokazala raskoš svoga glasa, a sve je "upakovano", produkcija, mix i mastering u studiju "Long play" Mahira Sarihodžića uz podršku akademskih muzičara Adnana Cice, Boška Jovića, Davora Marausa i Enesa Seferovića.  

"2013. sam godinu željela "završiti" ovim albumom i pokloniti svojoj publici 10 divnih sevdaliki. Veliko hvala svima koji su od početka podržavali ovaj projekt" rekla nam je bosanskohercegovačka umjetnica.

TOP LISTA - ZABAVNA

1. Armin Muzaferija - Voljenom odlaze voljeni
2. Jasna i Sergej - Da si tu
5. Igor Vukojević - Bura
6. Činčila Band - Marš na Mars
7. Indira Forza - Nisam spavala
8. Neskoh - Zbog tebe
9. Bukowskee - Amman
10. Enes Ukić - Vjenčani dar

TOP LISTA - NARODNA

1. Haris Dž. - Još sam neko tvoj
2. Kemo Hasić - Moje je tvoje sve
3. Šaćir Ameti - Dobra duša
4. Adnan Jakupović- Pješke
5. Jasmin Burek - Kad kažu ljubav
6. Picardia Band - Usne od borovnica
7. Zijo Kasumović - Zagrli me
8. Mikica - Ostavljena kraljica
9. Amra Halebić - Za sve kasno je
10. Alen Osmanović - Dragulji

TOP VIDEO

1. Armin Muzaferija - Samo ti
2. Zona iskljuchenja - Zauvijek mlad
3. Dženan Jahić - Miramar
4. Deni - Godine prolaze
5. Jasmin Burek -Nista više nije isto
6. Enes Begović - Oprosti srećo
7. Dijana ft. DJ Gurumix-Nemoj da se tripuješ
8. Šaćir Ameti - Znam te znam
9. Mensur Salkić - Šutim
10. Adis Škaljo - Pa šta