hayat-musichayat-folk

Menu

ADIS SKALJO NA CMC FESTIVALU S PJESMOM „ZA NAS“

ADIS SKALJO NA CMC FESTIVALU S PJESMOM „ZA NAS“

Bosanskohercegovački pjevač, zavodljivog glasa i dječačkog pogleda koji je u kratkom roku svojim pjesmama, a posebno „Oprosti srce“ i „Mašala“ očarao i osvojio regionalnu muzičku scenu, posljednje je vrijeme proveo u studiju radeći na novoj pjesmi „Za Nas“ s kojom će se predstaviti na ovogodišnjem CMC Festivalu koji će se održati 09. i 10. juna 2017. u Vodicama (Hrvatska).

Nova Adisova pjesma doslovno je nastala za čas. Naime, nakon što je dobio poziv da učestvuje na ovogodišnejm CMC Festivalu u Vodicama, prvo je ostao u blagom šoku, zatim potvrdio svoje učešće, te nakon par trenutaka shvatio da nema adekvatnu pjesmu za ovaj festival. „Po završetku razgovora sa predstavnicima Croatia Recordsa, shvatio sam da ja uopće nemam pjesmu kojom bih se mogao predstaviti tamošnjoj publici.

Odmah sam nazvao svog prijatelja i producenta Amila Loju i rekao mu da imamo 15 dana da napravimo pjesmu sa kojom ćemo se predstaviti na najvećem i najprestižnijem festivalu u regionu, kada sam istog dana čuo pjesmu „Za nas“ znao sam da je to-ta“ rekao je Adis i dodao da je u prvi čas i za Amila to bio veliki šok jer o samom Adisovom učešću ranije nisu govorili.

„CMC Festival je zaista san svakog pjevača koji radi i gradi svoju karijeru korak po korak, i ne živi za instant slavu.Daleko od toga da sam mislio da je za mene nedostižan, sanjao sam o njemu ali u narednim godinama. Onda je uslijedio poziv koji me poprilično uzdrmao, nakon čega sam shvatio da ja zapravo nisam nikada bio spremniji za ovako veliki korak. Veliki, između ostalog jer sam i prvi izvođač Hayat Produkcije koji će nastupiti na CMC Festivalu.“

„Ovoga puta pjesmu smo snimali u Sarajevu i Zagrebu gdje nas je kao odličan domaćin ugostio Igor Ivanović, te sam radio sa ljudima koji su mi prije svega jako dragi, a koji su s druge strane ostavili muzički trag u regionu. Tekst je napisao Amil Lojo, koji iza sebe ima puno autorskih hitova, čovjek s kojim se odavno družim i surađujem. Dado Marinković i Robert Vrbančić osobe su koje dišu muziku umjesto zraka, a to je ono što ih čini najboljim u svom poslu, pa sam im posebno zahvalan za odlično odsviran bubanj i bas.“ Dio tima svakako su i Adis Sirbubalo (violine i klavijature), Mišo Ćirko (gitare), Danijel Džafić (akustična gitara), Jasmin Begić, Ajsela Zoronjić i Medina Turković (back vokali). Aranžman potpisuje Amil Lojo. „Drago mi je da sam dio nove pjesme, te se nadam da će ovaj moj tekst, otpjevan tako maestralno, biti moja ulazna vrata na hrvatsku muzičku scenu, putem festivala koji i sam mnogo cijenim.

Adis je izuzetno talentiran pjevač, i odličan saradnik. Muziku voli i osjeća, pa je zajednički rad čisto zadovoljstvo“ rekao je Amil.

Za novu pjesmu Adis će u narednim danima snimiti i spot, a do tada mozete pogledati Adisov nastup u finalnoj emisiji show-a „Genijalci“ u kojoj je pjesma doživjela svoju premijeru.

Video

TOP LISTA - ZABAVNA

1. NesKoH - Ostajem i gledam
2. Jasna i Sergej - Da si tu
5. Igor Vukojević - Bura
6. Ina - Tim za nebo
7. Adis Škaljo - Za nas
8. Dženan Jahić - Sexy
9. Punkt - Debela oprosti
10.Baba Khan ft.Gru - Nebrušeni dijamant

TOP LISTA - NARODNA

1. Haris Dž. - Još sam neko tvoj
2. Kemo Hasić - Moje je tvoje sve
3. Amra Halebić - Za sve kasno je
4. Nihad K. Šike - Pola grada
5. Jasmin Burek - Kad kažu ljubav
6. Deni - Tebi život ide dalje
7. Zijo Kasumović - Zagrli me
8. Mikica - Ostavljena kraljica
9. Alija Hadžimurati - Golubovi
10. Alen Osmanović - Dragulji

TOP VIDEO

1. Armin Muzaferija - Samo ti
2. Zona iskljuchenja - Zauvijek mlad
3. Dženan Jahić - Miramar
4. Deni - Godine prolaze
5. Jasmin Burek -Nista više nije isto
6. Enes Begović - Oprosti srećo
7. Dijana ft. DJ Gurumix-Nemoj da se tripuješ
8. Šaćir Ameti - Znam te znam
9. Mensur Salkić - Šutim
10. Adis Škaljo - Pa šta