hayat-musichayat-folk

Menu

"IMAN"

"IMAN"

Znamo da su Ilahije pobožne pjesme, koje svojim sadržajem i karakterom veličaju isključivo Svemoć Boga i ljubav prema Njemu.

Ovih dana naš prijatelj hadži Mensur Šabanović, snimio je jednu ilahiju koja nosi naziv „Iman“. Ilahija koju nam predstavlja hadži Mansur je potpuno drugačija od ilahija koje smo imali priliku do sada slušati. Ilahija „Iman“ urađena je u potpuno modernom aranžmanu.

Ideja da se snimi ovakva ilahija bila je hadži Mensurova, a muziku i aranžman potpisuje Almir Ajanović. „Poruka ilahije „Iman“ je :Stvoritelj jedan za sve nas, bez obzira na vjeru, boju, naciju. Kroz kadrove spota iskazuje se moć, milost i veličina našeg Stvoritelja. Sve ove ljepote koje nas okružuju Stvoritelj je dao nama na korištenje, a mi mali ljudi bavimo se beznačajnim, materijalnim i prolaznim stvarima i ne vidimo ono što je bitno. „Ovom idejom za snimanje ilahije i spota, upravo sam htio poslati poruku da uživamo u blagodatima koje nam je On podario.

Poruka ilahije je ljubav prema Svevišnjem, ljubav i mir među ljudima, tražimo spas u ljepotama duše. Da se naša srca otvore i prime poruke istkane ljepotom i veličinom Božje riječi.

Ovo je moja prva ilahija i izuzetno sam sretan i ponosan na nju. koja ima za cilj isključivo ovo što sam gore naveo. Ovakvom vrstom aranžmana htio sam ilahiju približiti i mladoj populaciji. Poznato je da naša omladina voli neke brže ritmove, pa sam došao na ideju da nešto slično napravimo, kako bi se svidjela i njima i kako bi do tih mladih generacija stigla ova poruka. Za one koji i ne znaju baš dobro... riječi er-Rahman znači Svemilosni, Nur znači svjetlost , el-Hakk znači istina, Iman je vjerovanje ... Za kraj još jednom poručujem: Oplemenimo naše duše kako bismo mogli oplemeniti naš svijet. Neka naši životi budu bogati vjerom u Svevišnjeg, čuvajmo moralne vrijednosti, uljepšajmo naš svijet dobrim djelima uz zahvalu Milostivom i Samilosnom. I naš Poslanik a.s. je rekao : Allah je lijep i voli ljepotu“ Kazao nam je hadži Mensur Šabanović.

Video

TOP LISTA - ZABAVNA

1. NesKoH - Ostajem i gledam
2. Jasna i Sergej - Da si tu
5. Igor Vukojević - Bura
6. Ina - Tim za nebo
7. Adis Škaljo - Za nas
8. Dženan Jahić - Sexy
9. Punkt - Debela oprosti
10.Baba Khan ft.Gru - Nebrušeni dijamant

TOP LISTA - NARODNA

1. Haris Dž. - Još sam neko tvoj
2. Kemo Hasić - Moje je tvoje sve
3. Amra Halebić - Za sve kasno je
4. Nihad K. Šike - Pola grada
5. Jasmin Burek - Kad kažu ljubav
6. Deni - Tebi život ide dalje
7. Zijo Kasumović - Zagrli me
8. Mikica - Ostavljena kraljica
9. Alija Hadžimurati - Golubovi
10. Alen Osmanović - Dragulji

TOP VIDEO

1. Armin Muzaferija - Samo ti
2. Zona iskljuchenja - Zauvijek mlad
3. Dženan Jahić - Miramar
4. Deni - Godine prolaze
5. Jasmin Burek -Nista više nije isto
6. Enes Begović - Oprosti srećo
7. Dijana ft. DJ Gurumix-Nemoj da se tripuješ
8. Šaćir Ameti - Znam te znam
9. Mensur Salkić - Šutim
10. Adis Škaljo - Pa šta