hayat-musichayat-folk

Menu

DIVANHANA ZA HP SHOW PORUČUJE

DIVANHANA  ZA HP SHOW PORUČUJE

„Sevdah nikad nije bio zaista ugrožen“, poručuju nam članovi „Divanhane“. A dok je bendova poput njih, to je sigurno tako. „Divanhana“ nastoji obradom tradicionalnih pjesama na autentičan i moderan način približiti muzičku tradiciju novim generacijama te očuvati njene vrijednosti. Članove ovog benda Hana je ugostila u prelijepom ambijentu Konjičkog kluba „Pegasos“, gdje su se osim razgovora o sevdahu, uspjesima, planovima, koncertima, ljubavi, okušali i u jahanju.

S Adisom Škaljom i Amilom Lojo proveli smo divan dan na Trebeviću, gdje su nas uz adrenalinsko druženje i vrlo ugodnu i opuštenu atmosferu upoznali s novom Adisovom pjesmom „Mašala“, za koju trenutno snima spot, a premijera će biti 15. oktobra 2016. godine. Nenadano, otkrili smo i strahove ovih dvaju dugogodišnjih saradnika, a o čemu se radi ne propustite vidjeti u subotnjem izdanju emisije "Hayat production show".

Predstavit ćemo vam i Zlatana Karića, umjetnika koji je za kratko vrijeme svojom kantautorskom pjesmom „Irie“ osvojio srce publike. Zlatan piše i pjeva na bosanskom i engleskom jeziku te na našu muzičku scenu donosi pravo osvježenje. Njegov pjevački i autorski stil je poseban, što se kroz pjesmu „Irie“ može osjetiti. Pjesma je posvećena njegovom sinu, čije rođenje je za Zlatana bilo prekretnica u životu i umjetničkom izražaju.

Govorit ćemo i o manifestaciji "Expressija", a urednik Amir Saletović otkrit će ko je od pjevača Hayat produkcije dobio najveći broj glasova publike za učešće u spomenutoj manifestaciji. Mnogo je razloga da u subotu u 18:00h budete uz emisiju "Hayat production show".

Video

TOP LISTA - ZABAVNA

1. NesKoH - Ostajem i gledam
2. Jasna i Sergej - Da si tu
5. Igor Vukojević - Bura
6. Ina - Tim za nebo
7. Adis Škaljo - Za nas
8. Dženan Jahić - Sexy
9. Punkt - Debela oprosti
10.Baba Khan ft.Gru - Nebrušeni dijamant

TOP LISTA - NARODNA

1. Haris Dž. - Još sam neko tvoj
2. Kemo Hasić - Moje je tvoje sve
3. Amra Halebić - Za sve kasno je
4. Nihad K. Šike - Pola grada
5. Jasmin Burek - Kad kažu ljubav
6. Deni - Tebi život ide dalje
7. Zijo Kasumović - Zagrli me
8. Mikica - Ostavljena kraljica
9. Alija Hadžimurati - Golubovi
10. Alen Osmanović - Dragulji

TOP VIDEO

1. Armin Muzaferija - Samo ti
2. Zona iskljuchenja - Zauvijek mlad
3. Dženan Jahić - Miramar
4. Deni - Godine prolaze
5. Jasmin Burek -Nista više nije isto
6. Enes Begović - Oprosti srećo
7. Dijana ft. DJ Gurumix-Nemoj da se tripuješ
8. Šaćir Ameti - Znam te znam
9. Mensur Salkić - Šutim
10. Adis Škaljo - Pa šta