hayat-musichayat-folk

Menu

RIALDA "ŽENA SVIJETOM UPRAVLJA"

RIALDA "ŽENA SVIJETOM UPRAVLJA"

Nakon odličnog prvog singla „Korak do dna“, novi proljetni adut itekako je spreman, a Hayat Production s ponosom najavljuje novo djelo sve popularnije mlade i atraktivne pjevačice.

„Samim nazivom ove pjesme, željela sam se osvrnuti koliki je zaista izazov biti žena u 21.vijeku i koliko se očekuje od nas. Moderno doba nam nameće konstantnu sliku o idealu, pogotovo po razvitku društvenih mreža. Nemamo više realnu sliku o ženi. Provučeni smo kroz hiljadu i jedan filter, gotovo neprepoznatljivi. U konstantnoj borbi sami sa sobom, da li smo dovoljno lijepi, mršavi, pametni, da li ćemo se svidjati drugima, da li se uklapamo? Kada volite i prihvatate sami sebe, kada znate kome je stvarno stalo do vas, i kada učite iz sopstvenih grešaka, onda prestane da vas zanima šta o vama misle ljudi koji vas ne poznaju. Najprivlačnija stvar koju žena može da ima jeste samopouzdanje.“– poručuje nam lijepa Rialda o novoj pjesmi.

Izuzetno ritmična i pozitivna pjesma djelo je Dženite Parić i Amila Loje, a muzički i aranžerski pjesmu je uobličio također Amil Lojo.

Za snimanje spota bila je zadužena ekipa Hayat Productio-na, a zanimljivi video prati pjesmu i pokazuje žene u različitim situacijama, ali u svakoj od tih, žena ima glavnu i dominantnu ulogu, koja joj u stvarnosti i pripada.

Bilo da je na poslu, porodičnom okruženju, mlada ili žena u poznijim godinama, žena uvijek zna šta hoće, preovladava, sposobna je za sve ili kako je to Riada u pjesmi otpjevala „Žena svijetom upravlja“! „Ako osjetim energiju muzike i ako se naježim na prvo slušanje, to je ta pjesma. Takav je slučaj bio i kada sam izabrala ovu pjesmu. Volim da radim sa Amilom Lojom jer živi muziku i uživa u stvaranju muzike i zaista smo se u tom polju našli. Volim da kažem da mi "čita misli", jer tačno zna šta ja želim kada je muzika u pitanju. Tina Smalcelj mi je zaista izala u susret i napisla scenariji za snimanje spota. Dosla sam joj sa milion ideja i bila sam totalno izgubljen slučaj, a ona je to sve lijepo upakovala u jednu cjelinu i zaista uradila odličan posao.“ – kaže Rialda.

Godina 2014. godina bila je prekretnica za Rialdinu muzičku karijeru kada počinje njeno učešće u showu „Zvijezda možeš biti ti“ .

Zanimljivim scenskim nastupom, te pažljivo biranim repertoarom pobrala je simpatije publike, kritike i muzičara, što je bila izvrsna podloga za početak samostalne muzičke karijere. Ubrzo nakon toga pokazuje i izvrsne glumačke sposobnosti u seriji Studio4 koja se prikazivala na Hayat HD.

U isto vrijeme počinje i rad na svom prvom muzičkom proizvodu, pjesmi „Korak do dna“ koja lagano osvaja muzičku scenu i daje Rialdi dodatni motiv da nastavi dalje.

 

Video

TOP LISTA - ZABAVNA

1. NesKoH - Ostajem i gledam
2. Jasna i Sergej - Da si tu
5. Igor Vukojević - Bura
6. Ina - Tim za nebo
7. Adis Škaljo - Za nas
8. Dženan Jahić - Sexy
9. Punkt - Debela oprosti
10.Baba Khan ft.Gru - Nebrušeni dijamant

TOP LISTA - NARODNA

1. Haris Dž. - Još sam neko tvoj
2. Kemo Hasić - Moje je tvoje sve
3. Edin Hadžipašić - Za Adelinu
4. Nihad K. Šike - Pola grada
5. Jasmin Burek - Kad kažu ljubav
6. Deni - Tebi život ide dalje
7. Zijo Kasumović - Zagrli me
8. Mikica - Ostavljena kraljica
9. Amra Halebić - Za sve kasno je
10. Alen Osmanović - Dragulji

TOP VIDEO

1. Armin Muzaferija - Samo ti
2. Zona iskljuchenja - Zauvijek mlad
3. Dženan Jahić - Miramar
4. Deni - Godine prolaze
5. Jasmin Burek -Nista više nije isto
6. Enes Begović - Oprosti srećo
7. Dijana ft. DJ Gurumix-Nemoj da se tripuješ
8. Šaćir Ameti - Znam te znam
9. Mensur Salkić - Šutim
10. Adis Škaljo - Pa šta