hayat-musichayat-folk

Menu

Historijski trenutak za Miligram

Historijski trenutak za Miligram

Najpopularniji regionalni bend Aleksandra Milića Milija – ''Miligram'', na radost svih, 17. je maja održao veliki solistički koncert u prepunoj sarajevskoj dvorani Zetra. Zvukovi rocka, balkanskih ritmova i R&B elemenata, bacili su u trans više od 15.000 posjetilaca, koji su bili u odličnom plesnom raspoloženju.

Velika ljubav između benda i publike bila je jasno vidljiva, što je samo još jedan dokaz da je ovaj bend mega popularan. S ovim koncertom Miligram je ušao u historiju kao bend koji na sceni postoji manje od godinu, a napunili su jednu od najpoznatijih dvorana na našim prostorima, sarajevsku Zetru. Ono po čemu je koncert bio drugačiji od ostalih je to što je ovo bila zajednička maturska noć srednjoškolaca iz cijele BiH.

Veliki hitovi, poput pjesama ''Kruška'', ''Pola pet'', ''Sviraj, brate'', ''Beograd noću'', bili su neizostavan dio koncertnog programa. Publika je pomenute, ali i ostale numere koje su se našle na repertoaru, pjevala na sav glas. Zetra je bukvalno "gorjela".

Specifičnost muzičkog izražaja i obavijenost širokim melodijama, te isprepletenost različitih žanrova - rocka, balkanskih ritmova i R&B elemenata, bili su pun pogodak, tokom trosatne svirke koja je publiku držala u deliriju. Ovo će definitivno ostaviti veliki pečat na karijeru benda Miligram. Također, ne sumnjamo da će mnogobrojna publika ovu noć pamtiti veoma dugo. Kao specijalni gosti pojavili su se Hari Varešanović i Denial Ahmetović, kojima je Mili napisao pjesme "Ja ne pijem" i "Nema ljubavi dok je Bosna ne rodi".

Kako je i sam Mili na pres-konferenciji nakon koncerta izjavio: ''Ja sam prezadovoljan, ova noć je bila fenomenalna! Ipak je ovo sarajevska publika, ja zaista nemam više šta da kažem, osim da se zahvalim organizatoru koncerta, ''Hayat production'', sponzorima, m:tel-u, Novoj Banci BH i svim medijima koji su nas podržali.

" Mi smo se upoznali prije pola godine. U njemu sam vidio čovjeka koji ima velike snove i velike ambicije. Tu se rodila ideja da idemo na Zetru. Pored nas dvojice, bilo je tu još nekoliko ljudi koji su vjerovali u ovu priču. Želim se zahvaliti M-telu i Novoj banci, bez čije podrške ne bi mogli doći do pune Zetre. Želim se zahvaliti svim medijima koji su stali iza nas i dali nam podršku. Posebno se zahvaljujem sarajevskoj publici, koja nas nikad nije iznevjerila, a ni Hayat publiku nije iznevjerio. Za ovaj koncert su se uključila četiri giganta, a to su M-tel, Nova banka, Hayat i Miligram", rekao je Ahmed Švrakić, direktor ''Hayat produkcije''.

Da je Miligram bend koji je pomjerio sve moguće granice i ušao u historiju muzičke scene, još jedan dokaz je prepuna Zetra s 15.000 ljudi.

HAYAT PRODUCTION

Pažljivim odabirom vlastitog kataloga, kako domaćih tako i izvođača iz susjednih država, Hayat Production se etablirao kao izdavačka kuća pod čijim su se okriljem našle velike zvijezde bosansko-hercegovačke scene.

Video

TOP LISTA - ZABAVNA

1. NesKoH - Ostajem i gledam
2. Jasna i Sergej - Da si tu
5. Igor Vukojević - Bura
6. Ina - Tim za nebo
7. Adis Škaljo - Za nas
8. Dženan Jahić - Sexy
9. Punkt - Debela oprosti
10.Baba Khan ft.Gru - Nebrušeni dijamant

TOP LISTA - NARODNA

1. Haris Dž. - Još sam neko tvoj
2. Kemo Hasić - Moje je tvoje sve
3. Edin Hadžipašić - Za Adelinu
4. Nihad K. Šike - Pola grada
5. Jasmin Burek - Kad kažu ljubav
6. Deni - Tebi život ide dalje
7. Zijo Kasumović - Zagrli me
8. Mikica - Ostavljena kraljica
9. Amra Halebić - Za sve kasno je
10. Alen Osmanović - Dragulji

TOP VIDEO

1. Armin Muzaferija - Samo ti
2. Zona iskljuchenja - Zauvijek mlad
3. Dženan Jahić - Miramar
4. Deni - Godine prolaze
5. Jasmin Burek -Nista više nije isto
6. Enes Begović - Oprosti srećo
7. Dijana ft. DJ Gurumix-Nemoj da se tripuješ
8. Šaćir Ameti - Znam te znam
9. Mensur Salkić - Šutim
10. Adis Škaljo - Pa šta